Ravintola NOA

Viron arkkitehtuuripalkinto 2015 - Ravintola NOA

Ravintola NOA sijaitsee kuvankauniilla paikalla Itämeren rannalla. Ikkunoista näkyy keskiaikaisen Tallinnan siluetti. Arkkitehdille rakennuksen suunnittelu oli kahdella tavalla haasteellista: tontti oli muodoltaan monimutkainen ja rajoituksia asettava, minkä lisäksi rakennus tulisi olemaan täysin pohjoisen ilmaston eli meren, tuulen ja lämpötilavaihteluiden armoilla.

Rakennusmateriaaliksi valitun puun pitäisi olla paitsi luonnollisen näköistä ja moderniin arkkitehtuuriin sopivaa, myös rantatontilla myllääviä luonnonvoimia kestävää.

NOA päädyttiin piirtämään lämpökäsitellystä puusta, missä lujuus ja kestävyys kohtaavat puun luonnollisen kauneuden. Lämpöpuusta rakennettu julkisivu sitoo visuaalisesti erilaiset elementit yhdeksi kokonaisuudeksi. Thermory valikoitui toimittajaksi sen korkealaatuisten tuotteiden ja sen uudenlaisia hankkeita ja profiileja kohtaan osoittamansa avoimuuden takia.

 

 

Lisää projekteja